Inden vi tog på vores nuværende rejse, snakkede vi lidt omkring, hvilke film vi skulle have med. Vi var overbevidst om, at der formentlig ville blive nogle lange transport-, syge- eller regnvejrsdage, hvor en god film ville være guld værd. Eller skulle man blive ramt af hjemve, så ville den helt rette eventyrfilm, helt sikkert også kunne hjælpe.

Da vi er ved at være i slutningen af en længere rejse, har vi kigget tilbage på, hvilke af filmene fra samlingen, som vi har haft ekstra glæde af. Disse film har hjulpet os igennem alt for lange ventetider i lufthavnen, kedelige regnfulde aftner og sygdomsperioder.

Læs også: 5 TV-serier der giver dig rejselyst

Styrmand Karlsen (1958)

Dansk eventyrfilm som formentlig er blevet set i mange danske hjem. På trods af sine til tider lidt upolitiske scener, formår filmen stadig at få smilet frem på læberne. Der er tale om en dansk film fra 1958, som stadig er et kig værd, og særligt når man rejser rundt på en længere rejse. Både Paul Steger, Ove Sprogøe og Dirch Passer er fortræffelige i denne danske klassiske eventyrsfilm.

Harry Potter and the Philosophers Stone (2001)

I vores familie har den første Harry Potter film altid været en film, som vi så omkring juletid. Der er tale om en familie-, jule- og eventyrfilm, som bliver nydt særligt op til jul. Er man ude og rejse i november og december, kan denne film således nemt benyttes til den begynde julestemning eller fjernelse af hjemve.

rejsefilmFinding Nemo (2003)

Et af de største Disney-eventyr, hvor man følger Nemos far (Marlin) og Dory på rejsen igennem oceanerne for, at finde Nemo. Alt ender lykkeligt, og heldigvis kommer Nemo hjem til sin far igen. Disney har lavet en række gode film, og Finding Nemo er helt sikkert en af dem, med den mest begivenhedsrige rejse, med et utal af eventyrlige biroller – hvem husker ikke skildpadden Crush og hajerne Bruce, Anchor og Chum.

Hobitten (2012-14)

Både når det kommer til Ringenes Herre og Hobitten, så er der formentlig tale om nogle af de mest sete eventyrfilm. Har du lyst til en eventyrfilm, som tager dig igennem hele Middle-earth universet, så er alle Hobitten filmene helt sikkert et rigtig godt valg. En film med troldmænd, orger, hobitter og andre fantasiskabninger er altid god hjælp til, at slå tiden ihjel, hvis du befinder dig i en omgang monsunregn.

Point Break (2015)

Skal du lige have et skub til, at have lyst til at opleve lidt mere på rejsen? Så skal du først se noget med Troels Kløvedal, men efter dette, skal du se filmen Point Break. Filmen omhandler en FBI-agent, som infiltrerer et hold af ekstremsportsudøvere og ender selv med, at gennemføre en række halsbrækkende stunts for at gennemføre missionen og fange forbryderne.

Tarzan (2016)

En nyfortolkning af det klassiske Tarzan univers, hvor man følger Tarzan en årrække efter det kendte Disney-eventyr. Med en skurk som man kun kan hade, spillet af Christoph Waltz, en superkvinde med viljen til at overleve, spillet af Margot Robbie, og et ”alternativt” sidekick, spillet af Samuel L. Jackson, er der lagt op til en god film i junglen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *