I sidste uge kom vi med de første 6 af vores tips til, hvordan man sparer penge på rejsen. Det var helt simple tips, som vi selv benytter, når vi forsøger at holde vores budget. I denne omgang forsætter vi med endnu flere af vores egne tips, som kan gøre økonomien på rejsen endnu bedre, hvis man vil have endnu mere ud af sin rejseopsparing.

Tip 7: Køb aldrig noget det første sted

Dette tip gælder alt du køber, om det er myggespray, shampoo eller souvenirers. Priserne i mange lande kan variere meget, og bruger du tiden på at lede, finder du det ofte billigere. Dette er særligt i lande, som allerede har en tradition for at prutte om prisen.

Tip 8: Planlæg din rejse i lavsæsonen

Hvis du har mulighed for at rejse, når alle andre ikke har, vil det selvfølgelig i visse dele at verden give billigere priser på mad, oplevelser og hoteller. Det er ikke blot tidspunktet på året, men kan ligeså være tidspunktet på måned, ugen etc., som kan resultere i billigere priser.

Tip 9: Planlæg dine indkøb

Det tæller f.eks. indkøb af generelle ting og souvenirers, men også f.eks. hvis du skal handle ind i supermarked. Ligesom hjemme i Danmark, vil du være fristet af impulskøb, og en indkøbsliste kan således nedsætte dit forbrug.

indkobTip 10: Tænk over bankgebyr

Det afhænger af land, kortype etc. hvor meget det koster at betale/hæve penge, hvilket du skal tjekke inden rejsen. Er det en kortere rejse, kan det ofte betale sig at hæve pengene hjemmefra, da din egen bank giver dig den bedste valutaveksling. Undersøg på forhånd, hvordan du billigst betaler/hæver penge, i lige præcis det land du besøger.

Tip 11: Ris og brød mætter

Man kan nemt spise billigt ved, at købe ekstra brød eller ris til sin mad, og evt. kun bestille en ret/menu. Eksempelvis kan du nemt bestille én hovedret i de fleste asiatiske køkkener, og hertil bestille to ris, og have nok mad til to mennesker.

Tip 12: Spar penge på mad inden rejsen

I stedet for at spare penge på maden imens du rejser, så spar penge på din mad inden du rejser. Mad er noget af det, som man skal give sig selv økonomi til, at opleve på rejsen, og derfor kan det være en ide at spare op til dette allerede på forhånd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *