Har du muligheden for at besøge Krabi by over weekenden, så kan deres weekendmarked være et sted for dig. Det minder om rigtig mange andre markeder i Thailand og andre asiatiske lande, hvilket slet ikke er en dårlig ting.

Du støder på de traditionelle masseproducerede souvenirs, som du finder alle andre steder, men kan også støde på kunst fra de lokale – malerier, smykker og andet håndarbejde. Skal man have souvenirs med hjem fra rejsen, er disse at foretrække.

Kig især efter de hjemmelavede smykker i muslinger, som formår at tage noget så eksotisk som muslinger, og skabe næsten surrealistiske og særpræget smykker. Eller kig efter den kunstneriske familie, hvor både far, mor og små børn deltager i processen om, at skabe noget unik kunst, som du ikke finder i tusindevis. Og lokal mad! Du skal prøve både de lokale thailandske retter, og enkelte af de mere ”turistede” sammensætninger, som er at finde på weekendmarkedet.

Som altid finder du på sådanne markeder, en masse fantastisk mad, hvilket i sig selv er nok til, at skulle besøge dette weekendmarked. Selvom markedet ikke ligger op til ”snacking” som f.eks. Søndagsmarkedet på Koh Samui, hvor du smager en masse små ting, men mere køber et helt måltid af gangen, så skal det prøves.

Prøv f.eks. de klassiske karry-retter, som får lov at simre henover ilden, og hvor vandflasken helst skal være stor, da smagen er omfattende (selvom de selvfølgelig også er at få, i mindre stærke udgaver). Eller prøv mere turistede madretter som f.eks. Kebab, som dog adskiller sig fra de lokale på hjørnet i Danmark, og helt sikkert er et forsøg værd – salat, sprød & saftig kylling og chili-, mayo- og hvidløgsdressing i én pærevælling.

Weekendmarkedet i Krabi er meget børne-/familievenligt, og optræden og lege for børn, er således tilstedeværdende. Unge som gamle besøger markedet, og du støder både på turister og lokale hver weekend fra kl. 16.00 til ca. 23.00.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *