Vi fandt hurtig ud af, at Sri Lanka havde mange vilde dyr at byde på, og derfor skulle der selvfølgelig også være mulighed for safari på Sri Lanka. Det var faktisk ikke noget vi på forhånd havde haft et ønske om at opleve, da vi altid, uden at have undersøgt emnet, havde troet at safari var noget man gjorde i Afrika. Men pludselig var vi på Sri Lanka, og muligheden for at besøge Yala National Park og opleve en rigtig safari på Sri Lanka, var indenfor rækkevide –  vi greb muligheden.

Vi besluttede os for, at trække stikket ud i et par dage og nyde et lækket opholde på resortet Cinnamon Wild placeret lige ved Yala National Park. Lækker mad, pool, bar og afslapning for alle pengene. Og så skulle turen ellers gå på safari, som vi gik ind til uden særlig mange forventninger. For dyrene er jo vilde, og der er ingen garanti for, at se nogle dyr på safarituren (i modsætning til de turistfælder, hvor dyrene bliver bedøvet blot for, at turister kan få nogle flotte billeder!).

srilankasafari-1Vi fik bestilt en tur igennem hotellet og snakket lidt med guiden omkring, hvilke dyr vi ville have mulighed for at se. Forventningerne blev rigtig store, da krokodiller og leoparder blev nævnt. Vi havde allerede set et par stykker af de famøse ”Elefant Crossing”-skilte, så forventningerne var selvfølgelig også, at vi skulle se et par stykke af disse.

Jeepen var bestilt til dagen efter kl. 14.00, og med den ville vi få godt 3/4-timers indhug i Yala National Park – som med sine 978.8 km² faktisk kun er den anden største nationalpark på Sri Lanka. Med den størrelse, ville der selvfølgelig være rig mulighed for at bruge flere dage i parken, hvis man skulle have lysten.

Vi havde en jeep for os selv på hele turen, samt en chauffør og en guide, som ville tage os rundt i parken og ”finde” de rigtige steder at spotte dyr. Og vi fandt hurtigt ud af, at det kræver sin viden at finde og spotte dyr i Yala National Park – selvom alle jeeps samles ved de store ”attraktioner” – så er der små og store dyr spredt udover hele parken, som guiden og chaufføren var virkelig dygtige til at spotte. At have en jeep for sig selv på en tur rundt i Yala National Park er et must, da man konstant må flytte sig rundt i denne for, at få den perfekte oplevelse af alle de mange dyr.

srilankasafari-2Noget af det første som vi skulle opleve var leoparder, som var blevet spottet i nogle store træer. Det var tydeligt, at dette var deres helt store attraktion, og chaufføren satte også direkte efter placeringen, så snart vi var inde i parken. Det var dog utrolig svært at spotte de meget ”små” leoparder, i de kæmpe bevoksede træer, som de havde valgt at placere sig i.

Senere skulle vi dog vende tilbage til stedet, efter at have oplevet mange fantastiske dyreoplevelser på vores Sri Lanka safari. Med kameraet på de helt rigtige indstillinger, og kikkerteren i den anden hånd, så begyndte hjertet pludselig at banke meget hurtigt. For lige pludselig, så var der de velkendte leopardpletter at spotte i træet. Og pludselig var der to leoparder, som gik frem og tilbage i træet, som var det en Disney-film. At få det rigtige billede var svært, men vi blev hurtigt enige om lægge kameraet fra os og blot at nyde oplevelsen. Og den tror jeg aldrig vi glemmer!

srilankasafari-3Efter første udkig efter leoparder forsatte vi ind i parken, hvor en af de første store oplevelse skulle vise sig, at være en kæmpe majestætisk elefant med store stødtænder. Ikke alle asiatiske elefanter har stødtænder – i modsætning til de afrikanske, hvor det er mere udbredt – og det var derfor en kæmpe oplevelse, at skulle støde på dette prægtige dyr på vores safari.

Selvom man ofte tænker på elefanter med stødtænder, som værende hannerne, så kan både hun- og hanelefanter få stødtænder. Dog vil de være mere fremtrædende på hannerne, og der er formentlig også tale om en hanelefant på billedet herunder. Da de vokser hele livet, kan de bruges til at se, hvor gammel elefanten er. Så elefanten her, har efterhånden lidt år på bagen, selvom den stadig vil blive betragtet som værende ung i Yala National Park.

srilankasafari-4Yala National Park bød også på et utal af fugle, som faktisk er mere fascinerende, end man lige skulle tro. Der er tale om utrolig farverige fugle, som virkelig gør sig godt på billeder, hvis man er så heldig at kunne fange dem.

Der skulle eftersigne være omkring 90 forskellige fuglearter, hvilket formentlig også kunne skabe grobund for en fuglesafari i Yala National Park. Du finder alt fra pelikaner til flamingoer, påfugle og mange andre, som vi aldrig lærer navnet på. Billedet herunder skulle formentlig være af en Crimson-fronted Barbet, som man ser flere steder på Sri Lanka.

srilankasafari-5Der skulle også vise sig at være rig mulighed for, at se krokodiller, som er at finde så snart der er små søer eller andet vand. Men af natur er krokodiller ikke særlig aktive, og ofte vil man ikke opleve dem i andre positioner end liggende ved flodbredden eller flydende stille i vandet.

Vi var dog så heldige at opleve en krokodille i dens mest aktive stadie, nemlig når den er på udkig efter sit næste bytte. Vi oplevede en krokodille gå til angreb på et andet dyr, og efterfølgende ”sluge” dette i blot tre hurtige godbidder. Hele processen tog blot få sekunder, men der var tale om nogle adrenalinprægede sekunder, som fik en til at hænge med hovedet helt ude af jeepen.

srilankasafari-6Resten af vores safari på Sri Lanka bød på flere spændende besøg af dyr, og vi stødte blandt andet på en flok elefanter, med en lille unge. Noget som især bragte smilet frem på læben hos Malene, som ikke kunne stå for den bette elefant (selvom den formentlig vejede mange gange mere end os tilsammen). Krondyr, vildsvin, junglefowl, aber var også at se på resten af vores safari.

En meget begivenhedsrig dag blev afsluttet med rigtig god mad og afslapning på hotellet, hvor de mange nye indtryk skulle fordøjes. At falde i søvn til lyden af aber på taget og viden omkring slager i haven, skabte helt sikkert mange spændende drømme om junglens mange dyr.

/Nicolaj

2 Comments

  1. WOW det lyder og ser ud til at have været en fed oplevelse. Sikke en natur og et dyreliv, ret vildt. Det er en af de Nationalparker vi selv drømmer om at besøge en dag og nu er vi da blevet endnu mere vild efter at komme afsted 🙂

    • Malene & Nicolaj

      Det var det virkelig også! Vi er så glade for vi smed lidt tid og penge efter denne oplevelse – det var det hele værd.
      Vi kan ikke sige andet end – skynd jer at komme afsted 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *