Der er rigtig mange flotte seværdigheder at se på Koh Samui og i de ca. 30 dage vi boede på øen, nåede vi at kigge os lidt omkring på de mange Koh Samui seværdigheder. Vi tog f.eks. en dag på scooter hvor vi kørte den ene halvdel af øen tør og oplevede en masse.

Hvis i planlægger en tur til Koh Samui og ikke skal bruge alle dagene på stranden, så har vi et par forslag til oplevelser på Koh Samui, som vi mener er et besøg værd.

Hin Ta & Hin Yai

Hin Ta & Hin Yai er navnet på en attraktion i den sydlige ende af Lamai. Navnet bliver på engelsk oversat til Grandmother and Grandfarther Rock og er to sten der forstiller mandens og kvindens kønsdele. Mange lokale kommer til stedet på grund af en legende der fortæller, at et kærestepar for mange år siden forlyste her og lokalbefolkningen tror på, at et besøg der, vil forhøje deres fertilitet. For turisterne fungerer det som et godt sted, at tage billeder.

Vi besøgte selv stedet og hvis man bor i Lamai kan man sagtens gå dertil. Så er man nemlig også fri for, at betale op til 40 bath for parkeringen. Området er rigtig flot og man skal ikke give noget for at besøge attraktionen. Vi tog et par billeder og rendte lidt rundt på de store sten, men brugte ellers det meste af vores tid der på at slappe af, på den hyggeligste lille bar.

kohsamui1Big Buddha

Den 12 meter høje guldfigur er helt sikkert en Koh Samui seværdighed du skal besøge og i får med garanti ikke denne attraktion for jer selv, da den er voldsom populær. Det koster ikke noget at besøge Big Budda, men en lille donation til munkene der vedligeholder stedet, vil altid falde i god jord.

Vi tog en scooter hertil og betalte ikke for parkeringen, men om man er lige så heldig med bil, er jeg ikke sikker på. Da Big Budda er et helligt sted, skal man som kvinde have dækket skulderne og knæerne til, men det er muligt at låne en kåbe kan tage over sig. Hvis man besøger attraktionen midt på dagen, skal man være opmærksom, på at ens fødder nemt kan blive lidt ømme af, at skulle gå op af de meget varme trin i bare tæer.

kohsamui2Wat Plai Laem Templerne

Ikke langt fra Big Buddha ligger der en række templer samt nogle store farvestrålende figurer, som blandt andet forstiller den kinesiske Buddha og den spirituelle gudinde Kuan Yin der har hele 18 arme. Hele området stod færdigbygget i 2004, men er siden blevet udvidet i flere omgange. Parkeringen her er gratis og man kan ligeledes frit gå rundt og kigge, bare man huske at stille skoene der hvor det påkræves.

Vi var meget imponeret over de farvestrålende og utrolig dekorative bygninger, som i vores optik var meget mere interessant end Big Buddha.

kohsamui3Guan Yu

Vi kørte tilfældigvis forbi denne kæmpe figur – de har åbenbart et eller andet med de der store farvestålende figurer, som afbillederne diverse guder eller lignende. Denne figur er en kinesisk krigsgud, som repræsenterer loyalitet, retfærdighed og ærlighed blandt den kinesiske befolkning og den er først fornyligt blevet færdigbygget.

Det er ikke en attraktion man skal køre langt efter, men kommer man alligevel forbi den på sin vej, som vi gjorde, så kan man jo lige strække benene og tage et billede eller to af de 16 meter høje figur.

Namuang Vandfaldet 2

Der er flere vandfald på Koh Samui, men vi besluttede os for dette, selvom vi havde højt meget blandende meninger på diverse rejseblogs. For at komme til vandfaldet skal man igennem Namuang Safari Park hvor man blandt andet kan ride på elefanter og blive fotograferet med en tiger. Hvis man ikke har brug for nogle af dette, så kan man sagtens forsætte til vandfaldet uden at skulle betale en øre. Koh Samui seværdigheder byder på flere vandfald, men start med dette.

kohsamui4Vejen dertil er stejl og varm, så sørg for at tage en masse at drikke med. Man kan også købe forfriskninger ved foden af vandfaldet, men de ved bestemt også hvad de skal have for det. For foden af vandfaldet er der mange turister og det er vanskeligt at få ordentlige billeder. Hvis man kun bliver her og ikke forsætter videre op, så kan jeg godt forstå at oplevelsen er lidt skuffende. Vi valgte at kravle op langs vandfaldet og nåede et stadie længere oppe hvor vi kun var en 5 til 10 turister der havde fundet vejen op til og vi kunne derfor få taget en masse billeder og slappe af til vandets brusen. Vandfaldet var også langt kønnere heroppefra, så hvis benene ikke er for ømme, så gør jeg selv den tjeneste at kravl lidt højere op!

kohsamui5Den mumificerede munk

Ikke så langt fra vandfaldet kan i finde den mumificerede munk i templet Wat Khunaram. Templet ikke i særlig storslåede i sammenligning med Wat Plai Laem templerne, men munken er et besøg værd. Han sidder i et glasbur med sin orange kåbe og et par helt mørke solbriller og ligner et eller andet fra en Hollywood film. Det er en lidt underlig attraktion, men jeg synes alligevel den er et besøg værd.

Madmarkeder

På Koh Samui er der flere markeder af forskellige karakterer. Alt efter hvor på øen i skal bo, kan i altid høre på jeres hotel hvor og hvornår de forskellige markeder finder sted eller også bare gå en tur og kigge jer lidt omkring. Vi boede i Lamai og brugte flittigt madmarkedet til at spise aftensmad på. Udvalget af især thailandske retter var stort og priserne rigtig fornuftige. Man køber sin portion i en af de små boder og sætter sig derefter ned til et af de langborde, der er sat frem til formålet. Drikkevarer kan man købe i Family Mart, 7 Eleven eller en af de to boder der sælger frugt shakes. Det kan af og til være svært at få plads, men så er der altid en kantsten et eller andet sted, man kan sætte sig på. Når man er færdig skal tallerken, bestik og eventuelt skrald smides i de store spande der står i det ene hjørne.

Et andet marked vi holdte af at besøge var søndagsmarkedet, men i stedet for at gentage os selv her, så smut hellere forbi og se det indlæg samt den lille video vi har lavet om netop søndagsmarkedet!

Koh Samui seværdigheder - madmarkederneBoksekamp

Ved madmarkedet i Lamai, er der hver lørdag aften omkring kl. 22 boksning på programmet. Vi kiggede lidt nysgerrigt med en aften, men boksning er ikke rigtig noget der siger nogen af os noget, så det blev kun et hurtigt kig. Boksning er til gengæld noget de værdsætter i Thailand og i Chaweng er det muligt at finde et bokse stadium.

Boksningen vi Lamai er gratis, men ønsker man et sæde, skal man købe noget af drikke fra en af de mange barer. Kampen vi så lidt af var små drenge, men der var både kvindelige og mandlige boksere på plakaten, som sikkert gik på senere.

Snorkling

Vi holder af at snorkle og havde håbet Koh Samui havde lidt mere at byde på. Desværre var vejret ikke rigtig med os, mens vi var på øen. Vi var ude at bade nogle gange, men på grund af høje bølger var det nærmest ikke muligt at se sine egne hænder, selvom vi holdt dem ud lige foran os.

Det er muligt at tage på nogle snorkling ture f.eks. til Koh Tan og Koh Matsum, Ang Thong Marine National Park eller Koh Tao, men priserne er lidt i overkanten og ingen af os havde lyst til at skulle sejle mere i det stormvejr.

kohsamui7Nattelivet

I Lamai er der gang i den om aftenen/natten og især lørdag hvor der er boksning er der liv og glade dage. Vi var selv ude og få et par enkelte drinks, men at feste igennem er hverken noget vores budget tillader eller vi egentlig selv har lyst til. Man kan sagtens finde flotte eksotiske drinks til få penge, men lad vær med at tage de første og bedste barer. Vi fandt selv et hyggeligt lille sted med roligt musik og mojitos til 50 bath, som vi besøgte af flere omgange.

I Lamai er der en del sex turister og det kan man godt mærke på nattelivet, hvor der mange steder er piger med meget lidt tøj på, der danser rundt på barrene. Det er en del af oplevelsen, men vi foretrak de lidt mindre hyggelige steder væk fra den høje musik og de mange turister.

Viewpoints

Der er flere skønne udsigter at finde på Koh Samui. Vi oplevede personligt kun Chaweng viewpoint, der ligger mellem Chaweng og Lamai, men overvejede også det i Lamai indtil vi fandt ud af at det kostede 100 bath. 100 bath er ikke meget – kun omkring 20 kr., men for en udsigt synes vi bare ikke, det var pengene værd.

Chaweng viewpoint ligger langs den store vej, der tager en rundt om øen og er egentlig bare en fin udsigt udover havet. Det er et fint sted at stoppe for at spise en snack og strække benene.

Koh Samui seværdigheder Vi håber denne lille guide til 10 ting vi synes der er værd at opleve på Koh Samui kan hjælpe jer til at få et skønt ophold på øen. Skulle i have nogle spørgsmål eller måske tilføjelser til listen så smid endelig en kommentar herunder!

Dette var blot nogle af de udflugter på Koh Samui, som vi synes du skal se. Koh Samui seværdighederne er mange, så det er ofte om at vælge de helt rigtige, hvilket dette indlæg skulle hjælpe dig med.

2 Comments

  1. Tak for Jeres beskrivelse – det er befriende at læse beskrivelser som Jeres som er ærlige og uden nogen form for kommercielle imtetesser.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *