Vores første møde med ris terrasserne på Bali var desværre lidt (læs: meget) skuffende! Jeg havde fortalt vores faste chauffør Ketut, at jeg virkelig gerne ville opleve ris terrasserne som er på UNESCOs verdensarvsliste og efter vi havde været ude og River Rafte, som for resten var en helt vid oplevelse, så satte vi kursen mod de berømte ris terrasser.

Turen dertil var meget bumlet og desværre begyndte det også at stå ned i stænger. Det betød til min store skuffelse, at oplevelsen slet slet ikke blev som håbet. Stedet var skam smukt, ingen tvivl om det, men tåge, dis og regn gjorde det næste umuligt at se landskabet. Og de næsten høstklare ris terrasser så meget sørgelige ud i det grå vejr, fordi de var faldet helt sammen!

ris-terrasser-1Jeg tror godt Ketut kunne mærke på os og især mig, at det ikke lige var den oplevelse vi havde håbet på. Derfor fik han også hurtigt flettet en tur til et andet lidt mindre område med ris terrasser, på en af de efterfølgende dagsture, som vi havde med ham.

Imellem Tohpati, den lille by hvor det smukke batik håndværk har sit hovedsæde og det flotte Gunung Kawi Tempel, gjorde vi nemlig et stop ved de flotteste ris terrasser. Og det er selvfølgelig disse terrasser i får billeder at se fra. Stoppet var kort og på grund af de meget varme temperaturer ,valgte vi ikke at gå en tur i området, selvom det virkelig var smukt!

ris-terrasser-2Jeg er lykkelig over at det lykkedes, at se de smukke ris terrasser til sidst, for jeg synes bare det er en del af det, at være på Bali! Hvordan har jeres oplevelser været med de smukke ris terrasser?

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *