Vi har allerede vist jer lidt fra da vi var ude og snorkle og vores fascination for Emerald Cave. Men vi er ikke helt færdige med at lege med de mange videoer vi fik optaget, da vi var på ø tur ved Koh Lanta.

Der er adskillige udlejningssteder langs hovedgaden på Koh Lanta og mindst ligeså mange forskellige selvskaber at vælge imellem. De fleste tilbyder ture til Koh Phi Phi, Koh Rok og 4/5 Island Tour. Og det var netop en af de ture hvor man oplever en række øer fremfor kun én, vi faldt for! Det var en jungle at finde ud af, hvilket selvskab man skulle vælge, men vi endte med et selskab ved navn Teerapat Tour og vi havde en helt forrygende dag, hvor der bestemt ikke manglede noget.

Vi blev samlet op ved vores bungalow lidt over otte og kørte mod Old Town på den modsatte side af øen, hvor vi skulle med en longtail båd. Det er også muligt at tage på ture med speedbåd, men vi foretrak et mere stille og roligt tempo uden den store risiko for at blive søsyg. Desværre larmede båden virkelig meget, så helt idyllisk blev det ikke, men vi sad godt og havde fint udsyn til de mange flotte kalkstens øer, vi sejlede forbi på vores vej.

Vi startede med en lille snorkling pause ved Koh Chuek, som vi har skrevet meget mere om i indlægget her. Det var en skøn oplevelse og efter hvad vi synes var alt for kort tid, sejlede vi videre mod Koh Waen. Fra båden så vi den lille ø, som er kendt for sine mange svaler, hvis reder er en specialitet især i Kina. På siden af den meget klippede ø, var der en lille hytte og vi kunne ikke lade være med at snakke om, hvor isoleret det måtte være at bo der!

Vi sejlede videre til Koh Kradan hvor vi fik en simpel, men utrolig velsmagende frokost og efterfølgende dasede lidt i det meget klare vand. Derefter satte vi kursen mod Koh Mook og Emerald Cave, som vi virkelig havde store forventninger til. Det var en fantastisk naturoplevelse, som vi har dedikeret et helt indlæg til! Sidste stop, inden vi igen sejlede mod Old Town, var Koh Ngai. Øen har en nationalpark og flere flotte strande. Vi var dog ved at være så brugte og orkede ikke andet, end at sætte os i en lille café med hver vores frugt shake og nyde den dejlige udsigt udover de andre øer.

Vi var tilbage på vores hotel omkring kl. 18 og var helt smadret! Det havde været en hård, men helt fantastisk tur og vi fik virkelig blod på tanden for, at tage på flere af sådanne ture, mens vi rejser rundt, når vores budget tillader det. Vi forhandlede os frem til en pris på 650 bath pr. mand, hvilket svarer til ca. 120 danske kroner. En heldagstur med vand, middagsmad og udskåret frugt af to omgange, finder man vist ikke meget billigere! Uden tvivl en anbefaling herfra!


/Malene

4 Comments

 1. Fantastisk video, man får virkeligt lyst til at tage afsted med det samme. Men jeg var overrasket over de mange menesker i den ene bugt til sidst. Det er ikke den strand de brugte til “the beach”?

  • Malene & Nicolaj

   Det synes jeg også bare i skal 😛 Ej I skal nok få en helt fantastisk tur til Nice 😉
   Det var desværre virkelig mange mennesker i Emerald Cave, da vi var der. Lidt en skam, men det var stadigvæk en helt fantastisk oplevelse. Nej det er Maya Bay på Koh Phi Phi 😀

 2. Hold da op et chok over at se så mange i Morakot grotten. Da vi var der havde vi den for os selv, men vi kom om morgenen tidlig i privat lejet båd.
  Vi var de eneste 4 mennesker derinde….
  http://www.danishadventurer.dk/den-skjulte-skat-morakot-grotten-paa-oeen-koh-mook/

  • Malene & Nicolaj

   Ja det er lidt vildt hvor meget forskel der kan være 😀 Skal i besøge den igen når i skal til Koh Kradan?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *