At skulle sejle i en gummibåd, nedad en flod fyldt med sten og vandfald, havde længe stået på vores ønskeliste. Da vi ankom til Bali og fandt muligheden her, var det selvfølgelig noget som vi skulle forsøge os med. Vi har efterhånden en lang tjekliste med oplevelser, som vi skal have prøvet indenfor de næste par år – og River Rafting stod meget højt herpå.

Selvom Bali kun er Indonesiens 12. største ø, så er der tale om en ø formet af vulkanerne Agung og Batur igennem mange år, hvilket har skabt en rig natur og utallige snoede floder og vandfald. Bali danner derfor grundlag for det perfekte sted at forsøge sig med River Rafting, hvor også nybegyndere som os kunne være med. Der findes en række forskellige firmaer, som kan tage dig med på en tur, og to forskellige floder at vælge imellem.

River Rafting Bali
Et kort sekund i videon, efter at have tilbagelagt denne lille forhindring.

Vi havde selv fornøjelsen af at prøve floden Ayung, hvor vi tilbragte 2 timer med River Rafting. På denne tid fik vi lagt 10 kilometer bag os, på en tur som indeholdte både små og store vandfald og en række andre spændende forhindringer. Udover Ayung kan du ligeså prøve floden Telaga Waja, som kan anbefales til de øvede – eller hvis du blot skal have den ekstreme River Rafting tur med det samme.

Floden Ayung er den længste på Bali, og strækker sig over 75 km fra de nordlige bjerge ned til Sanur-området. Alt efter hvad man ønsker at opleve på turen, kan man starte flere steder på floden – og bruge alt fra 30 minutter til 3 timer derpå. Vi valgte at bruge 2 timer på 10 kilometer, som skulle vise sig at være nok til, at udfordre os alle sammen.

Det første der blev gjort var selvfølgelig, at sætte GoPro’en på hjelmen således, at vi kunne optage hele turen. Selvom vi ikke på forhånd havde nogen fornemmelse af, præcis hvad det var vi gik ind til, skulle vi selvfølgelig kunne gense det hele efterfølgende. Det viste sig hurtig, at skulle blive en fantastisk oplevelse, som vi allerede ser frem til at prøve igen.

Hele turen var planlagt fra starten, og vores faste chauffør Ketut hentede os på hotellet og bragt os til floden Ayung. Efter lidt te/kaffe at ”varme” os på, fik vi fundet redningsveste såvel som hjelme frem. Da GoPro’en var sat forsvarligt på hjelmen, gik turen i åben ladvogn til startepunktet for vores rafting tur.

Da gummibåden var pustet op, og alle mand var kommet i, fik vi lidt introduktioner fra guiden. Guiden ville under turen sikre os, at vi kom igennem floden de korrekte steder. Guide sad således bagerst, og kunne under hele turen guide os i den rette retning. Det viste sig hurtigt at være en rigtig god ide med en guide, da vandfald og sten på hele turen, skulle sætte vores kræfter og navigation på prøve. Selvom der på strækning ofte var ”stille” vand, hvor floden ikke var dybere end 50 cm., så blev dette hurtigt ændret til kraftig strøm, sten og vandfald.

Bali River Rafting
Et stilbillede fra videoen – hvor man har tiden til at nyde naturen omkring en.

Efter 2 timer på floden, var vi igen tilbage på land med gyngende ben. Og kunne hurtig bliv enige om, at det var en af de mest interessante oplevelser vi længe havde haft. At vi undervejs blev kilet fast imellem klipper og to andre både, og måtte kæmpe for at komme fri, havde kun forhøjet vores adrenalin til et niveau, som virkelig gav turen en plads i hukommelsen. River Rafting på Bali er en oplevelse, som vi vil anbefale alle som besøger den Indonesiske ø!

/Nicolaj

6 Comments

 1. Jeg prøvede også “river rafting” da jeg for nogle år tilbage var i Thailand første gang. Det var en del af en trekkingtur og jeg var rimelig spændt, men da vi kom til floden var der så lavvande at vi flere gange sad fast og ellers ikke fik noget adrenalinsus – hihi 🙂

  • Malene & Nicolaj

   Ej hvor ærgerligt :-/ Lyder lidt som en flad oplevelse! Vi synes det var noget så fedt og skal helt sikkert prøve det igen – også gerne med lidt flere udfordringer 😀

 2. Super tur som jeg også prøvede for en del år siden men……. Vi stødte ind i nogle af de store sten og jeg faldt ud. Strømmen tog mig men efter et par forsøg, fik de hevet mig op i båden igen. Heldigvis havde jeg hjælmen på men jeg blev godt forslået især mit knæ. Nå jeg kravlede op af stentrapperne og havde ondt i knæet men fik ikke gjort noget ved det. Efter to operatoner er mit knæ nogenlunde og det er selvfølgelig surt men tror sgu jeg ville gøre det igen for det er en fed oplevelse.
  /Annette

  • Malene & Nicolaj

   Sikke da en oplevelse. Lyder bestemt ikke rart :-/
   Men godt du ikke har mistet modet, for ja det var virkelig en fed oplevelse. Har du/i prøvet at river rafte andre steder?

 3. Nej vi har ikke prøvet at river rafte andre steder og kommer nok desværre heller ikke til det. Oplevelsen har givet mig (Annette) en forskrækkelse og har lidt svært ved at skulle gøre det igen. Ikke så meget at jeg slog mig men at falde ud, blive trukket under båden af strømmen og det med at de forsøgte flere gange af få mig op har gjort at jeg ikke tør prøve det igen, desværre 🙁

  • Malene & Nicolaj

   Det kan jeg bestemt godt forstå. Det lyder også til at være en ubehagelig oplevelse og heldigvis findes der jo så mange andre spændende ting at opleve, når man rejser rundt i den store vide verden. Vi vil gerne prøve kræfter med at river rafte igen, men skal lige have undersøgt om der er nogle gode destinationer til det 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *