Sri Lanka har rigtig meget at byde på, og ikke kun på grund af de mange dyr, som vi tidligere har skrevet om. Men også fordi, du støder på en rigtig skøn Sri Lanka natur, som man har lyst til at gå på opdagelse i. Overalt hvor vi befandt os, havde vi lyst til at trække i vandreskoene, og udforske omverdenen – hvor oplevelser med dyr, strande, vand, mangrove, palmer, blomster og meget andet var i sigte.

srilankanatur-1Især i Tangalle stødte vi på rigtig meget af den skønne natur, som vi slet ikke vidste at Sri Lanka kunne byde på. Vi skulle blot gå udenfor vores dør, og en hel verden åbnede sig op for os. Dette var også hjulpet godt på vej af, at vi gik direkte ud i et bevokset område, med hængekøjer under palmerne.

I Tangalle havde vi placeret os helt ned til vandet, hvor vi fandt en hyggelig strand med ufattelig mange bølger (vi var der i lavsæsonen), og blot få meter fra stranden var der mudret vand fra der lokale mangrove-område. Der var steder hvor du kunne stå med udsigt over det skønne hav på den ene side, og på den anden side se det sumpede område med de klassiske ”ø-klatter” bestående af træer. En særlig oplevelse, at stå med to så forskellige ”verdner” placeret så tæt på hinanden.

srilankanatur-2Faktisk er Sri Lanka den første nation i verden, som har indsat en række initiativer for at beskytte alle deres mangove-områder. De er heller ikke altid gode til at passe på det, og du støder også på områder, hvor disse er plaget af plastik- og andet restaffald. Men der er heldigvis mange flotte områder, primært væk fra storbyområderne, hvor du har mulighed for at opleve mangrove som den skal opleves. I højsæsonen er der ligeså stor mulighed for, at komme på diverse bådturer i Sri Lankas mange mangrove-områder.

srilankanatur-3Når du har oplevet den nærmeste natur på Sri Lanka, så kan du også tage det næste skridt – og besøge nogle af de store national parker, som ligeså har rigtig meget at byde på. Smut eksempelvis forbi de mange spændende dyreoplevelser i Yala National Park, hvor naturen og dyrene står uberørte hen, og giver en særligt indblik i hvordan mennesket ikke altid har været øverst i fødekæden. Herudover byder Sri Lanka selvfølgelig på rigtig mange templer, fede klippeformationer, grotter og rigtig mange andre fede oplevelser.

Men husk, at en hængekøje med udsigt udover vandet på den ene siden, og en jungle på den anden, slet ikke er en dårlig måde at opleve Sri Lanka på.

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *