Sri Lanka er et kæmpe land, som kun består af én ø. På denne måde adskiller det sig fra mange af de andre lande i Asien, som vi har besøgt de seneste mange måneder. Ligesom rigtig mange andre steder i Asien – f.eks. Bali – så er det tiltrækkende at øge ens budget, for at opleve alt som øen byder på.

På Sri Lanka er der rigtig mange forskellige muligheder for f.eks. at tage på Safari, hvilket selvfølgelig kan feje et hvert rejsebudget af bordet. Igennem vores rejse i Sri Lanka, besøgte vi byer som Tangalle, Marissa, Colombo og Yala. Vi befandt os på Sri Lanka i lavsæsonen, hvilket fjernede størstedelen af turisterne, men herved også rigtig meget andet – som f.eks. restaurant- og oplevelsesmuligheder. Der er kort sagt mange fordele, men også mange ulemper ved, at besøge et land i lavsæsonen.

Igen var vores mål, at holde os indenfor et budget på 200 kr. pr. dag svarende til 6.000 kr. på en måned. Vores budget er opdelt i to, da vi i slutningen af vores besøg valgte at gå ”all-in” og bo på et lækkert hotel og tage på safari. Selvom man rejser rundt i verden, skal man også tage sig tid til ”rigtig” ferie. 

rejsebudget-srilanka-1Totale rejsebudget for Sri Lanka (-safari)

Dette rejsebudget er tilegnet folk som er digitale nomader, langtidsrejsende eller som blot ønsker at rejse på budget.

Totale leveomkostninger for 2 personer (1 dag/30 dage) = 247 DKK / 7414 kr.

Det som vi hurtigt lærte i Sri Lanka var, at hvis man befinder sig i de mindre byer i lavsæsonen, så er der rigtig meget der er lukket. Dette var ikke et problem, da man på denne måde virkelig kunne finde et stille sted for sig selv. Men det havde dog den ulempe, at prisen på de enkelte steder der var åbne, faktisk var en smule høje. Vores budget fordeler sig således:

  • Mad & Drikke: 82 kr. pr. dag
  • Husleje: 77 kr. pr. dag
  • Fornøjelser: 10 kr. pr. dag
  • Transport: 76 kr. pr. dag
  • Diverse: 2 kr. pr. dag
  • Oplevelser: 0 kr. pr. dag

Noter tilknyttet rejsebudgettet

Ofte rejser vi ikke rundt, og bliver på samme destination, når først vi har slået os ned. Dette var dog ikke tilfældet på Sri Lanka, hvor vi valgte at bo i forskellige byer samtidig med, at vi rykkede os tættere og tættere på Yala, hvor vi ønskede at tage på safari i Yala National Park. Dette kan tydeligt ses på vores transport post, som ellers plejer at være forholdsvist lav.

Selve budgettet til oplevelser var 0 kr., da vi valgte at nyde alle de gratis oplevelser, som Sri Lanka kunne byde på, inden vi skulle besøge Yala National Park.

IMG_5196 copyTotale rejsebudget for Sri Lanka (safari)

Noget af det som Sri Lanka virkelig kan byde på er natur- og dyrelivet. Der er rigtig meget at give sig til, og især Yala National Park er noget, som man skal tage sig tid til, hvis man ønsker at opleve vilde dyr i deres naturlige omgivelser. Selvom vi nåede at stifte bekendtskab med mange vilde dyr, i vores egen baghave, inden vi overhovedet nåede til Nationalparken, så var det dog en helt unik oplevelse at tage på safari.

Vi valgte at bo to nætter på Cinnamon Wild Yala og tage på en safari arrangeret igennem hotellet. Vores ophold var inkluderet en rigtig god morgenmad, og ellers kunne vi spise god middags- og aftensmad på hotellet.

2*overnatninger + morgenmad = 1.260 kr.
2*aftenmad, 1*middagsmad + drinks = 439 kr.
Safari (4,5 time) = 1.066 kr.

Total = 2.765 kr.

Vores anbefalinger

Har du lyst til ro og afslapning, så skal du besøge Sri Lanka i lavsæson. Her finder du et mindre antal turister, dog på bekostning af vejret samt manglende restauranter og udflugter, som grundet mængden af turister, lukker i disse perioder. Vejret ved kysten bliver forholdsvist koldt i lavsæsonen, hvilket dog kan være en befrielse fra det varme klima du ellers finder i Asien. I højsæson har alt åbent, vejret er godt og turstierne strømmer til. Hver sæson har sine fordele og ulemper.

rejsebudget-srilanka-2Der skal søges visum for danskere for, at få lov til at opholde sig i Sri Lanka. Dette kan dog gøres nemt online, og kan ligeså gøres i god tid, da visummet først påbegyndes når man rejser ind i Sri Lanka. Du får (pr. e-mail) papirer, som du blot skal medbringe sammen med dit pas.

Dyr, dyr og atter dyr. Er du vild med de eksotiske og vilde dyr, så får du rig mulighed for at få fede oplevelser på Sri Lanka. Der er flere forskellige muligheder rundt i hele landet, og planlægning inden afrejse, vil være en fordel.

Mere omkring vores tid på Sri Lanka

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *