Efter et kort visit i Kuala Lumpur, hovedstaden i Malaysia, har vi kigget på vores rejsebudget for destinationen. Vi tilbragte kun 13 dage på denne destination, men har selvfølgelig valgt at lave et rejsebudget for en måned til jer – som også giver et indblik i prisniveau for Malaysia. Storbyen Kuala Lumpur adskiller sig fra de mere tropiske destinationer vi har besøgt indtil nu i Thailand og Indonesien, men stedet var stadigvæk rig på oplevelser.

I en storby som Kuala Lumpur, vil omkostningerne naturligt ligge på et lidt højere niveau. Derfor er det store spørgsmål, om vi kunne leve for under 200 kr. om dagen, svarende til 6.000 kr. for 30 dage, i Kuala Lumpur.

prisniveau malaysia Endelige rejsebudget for Kuala Lumpur

Totale leveomkostninger for 2 personer (1 dag/30 dage) = 207 / 6210 kr.

Selvom vi har en målsætning om at opholde os på destinationer, hvor leveomkostningerne kun er 6.000 kr./mdr., så kunne vi ikke opretholde dette i Kuala Lumpur. For en måned ville vi have endt på 6.210 kr., hvilket ikke er særlig langt fra det ønskede resultater. Du kan se hvordan rejsebudgettet fordeler sig herunder.

 • Mad & Drikke: 77 kr. pr. dag
 • Husleje: 92 kr. pr. dag
 • Fornøjelser: 16 kr. pr. dag
 • Transport: 8 kr. pr. dag
 • Diverse: 3 kr. pr. dag
 • Oplevelser: 11 kr. pr. dag

Noter tilknyttet budgettet

Vi har normalt et ønske om, at bruge maksimalt 100 kr. på husleje, men ender ofte under dette (og bruger de ekstra penge på oplevelser og mad). I Kuala Lumpur lå vi under, men måtte indse at det var svært at finde et hotel/hostel, som havde et prisniveau vi var tilfredse med. Vi endte dog med at finde et fedt hostel ved navn Groser’s Inn, som havde nogle fornuftige priser og en fantastisk atomsfære.

Priserne på maden og drikke er også høj, men antallet af markeder og gadekøkkener gør det nemt at finde nogenlunde billigt mad.

Mad og prisniveau Malaysia Når det kommer til transport, så er det heldigvis billigt i Kuala Lumpur. Der er flere gratis busruter og priserne på en metro-/togbillet, er billig. Den største udfordring er blot at finde ud af, hvor du skal finde de forskellige transportmuligheder.

Det koster..

 • Et aftensmadsmåltid på madmarked/gadekøkken koster 33 kr.
 • Et aftenmadsmåltid på restaurant koster 82 kr.
 • Maskinvask af vasketøj koster 12 kr./kg.
 • En vand (1,5 L) koster 4 kr.
 • En pakke Oereo koster 14 kr.

Vores anbefalinger

Ønsker du, ligesom os, at leve for under 6.000 kr. om måneden, så vil det være hårdt at opholde sig i Kuala Lumpur. Selvom der er rig mulighed for at opleve storbyens mange gratis attraktioner- og transportmuligheder, så bliver det både svært at holde mad- og boligbudgettet på et acceptabelt niveau.

Mulighederne for at bo billigt er næsten ikke eksisterende, i hvertfald ikke hvis du gerne vil udgå sovesale eller små værelser uden vindue, for dem er der masser af! Du skal bruge lang tid på at finde et acceptabelt hotel/hostel, til under 100 kr. om dagen. Det er muligt, men det kræver at du har tiden til at undersøge mulighederne (og ikke fra computeren derhjemme, men ved at gå igennem de mange små gader i storbyen).

Når det kommer til madbudgettet, så er priserne for et restaurantbesøg nogenlunde, og du kan sagtens finde billige restauranter. En storby gemmer på rigtig mange muligheder, og derfor er der ”spisesteder” til næsten alle budgetter, og er du ikke bange for at udforske kulturen, så er der rig mulighed for at spise med de lokale i gadekøkkenerne.

rejsebudgetmalaysia3Selve madkulturen i Malaysia adskiller sig fra f.eks. Indonesien og Thailand ved, at du næsten altid vil finde kødet stadig på benene. Bestiller du f.eks. en omgang Nasi Goreng Ayam, bestående af ris og kylling, skal du passe på ikke, at tro der er tale om kyllingefilet.

At Kuala Lumpur tilbyder gratis busser til en række hjørner af storbyen, giver rig mulighed for nemt og billigt, at opleve hvad en storby som Kuala Lumpur har at byde på. Busserne går regelmæssigt, og har mange praktiske stop rundt i byen.

Visumreglerne for danskere er rigtig gode i Malaysia, hvor du ved indrejse får tildelt tre måneders turistvisum. Derfor er Malaysia en destination at foretrække, hvis du ønsker at blive på samme destination i længere tid.

/Nicolaj

Læs mere omkring vores tid i Kuala Lumpur

2 Comments

 1. Thomas Wille

  Hej Malene og Nicolaj. En dejlig rejseblog som min kæreste og jeg drager god nytte af.
  Vi har snakket om at tage fra Indonesien til Malaysia, og være der i 1 uge eller 2.
  Hvilke vaccinationer har i fået inden i tog afsted? Min kæreste har lige læst der er stor risiko for kolera, hvilket vi ikke har, og det også er højrisikozone for malaria. Tog i så også malaria piller?
  Mvh Thomas

  • Malene & Nicolaj

   Hej Thomas(og kæreste) 😀
   Tusind tak – det er vi rigtig glade for at høre!

   Lyder skønt! Vi fik hepatitis A+B, Tyfus, Stivkrampe og Japansk hjernehindebetændelse inden vi tog afsted. Kolera fik vi ikke anbefalet, men det ændrer sig jo selvfølgelig meget hele tiden, hvilke sygdomme der er risiko for at blive smittet med. Tror dog det handler meget, om hvor I skal hen både i Indonesien og Malaysia. Og præcis det samme gælder med malaria. Vi har ikke taget piller denne gang og har aldrig gjort det før. Hvis I skal langt ind i junglen og tilbringe nætter der eller meget østligt i Indonesien, vil jeg nok undersøge risikoen nærmere og evt. kontakte rejsemedicinsk. Men hvis I kun befinder jer i storbyer og turistområder er et godt myggenet og en masse myggespray guld værd!

   Vi håber I får en fantastisk rejse og skriv endelig, hvis I skulle have flere spørgsmål.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *