Hvis man rejser på et stramt budget, så forsøger rigtig mange mennesker at spare penge på flybilletten og hotellet. Og selvom der er rigtig mange penge at spare her, så findes der ligeså mange andre steder, hvor man kan spare penge på sin rejse. Herunder har vi samlet nogle af vores bedste tips til, hvordan man spare penge når man rejser. Disse er taget ud fra vores egen livsstil som digitale nomader, men kan tilpasses til alle former for rejsende.

Tip 1: Lig et budget for alt

Allerede inden afrejse kan man ligge et total budget for hele rejsen. Heri skal man tage forbehold for alt, som f.eks. mad, husleje, oplevelser, fornøjelser og alle andre udgifter på rejsen. Så snart man har et budget, er det langt nemmere at hold dette. Men det bliver først rigtig godt, når man skriver alle sine udgifter ned, og løbende holder sig opdateret med sit budget.

Tip 2: Brug tiden på at tjekke madpriserne

Man bruger hurtig rigtig mange penge på mad, hvis blot man tager det første og bedste. Og vores egne erfaringer fortæller os, at det billigste ofte er det bedste. Brug den første aften på at gennemgå priserne (og evt. kvaliteten) af alle gadekøkkener og restauranter i området. Vi har ofte fundet samme ret til halv pris, blot ved at gå få skridt længere ned af gaden. Læs mere omkring at spise billigt i Asien her.

Læs også vores guide til drikkepenge som også kan være en nem måde at spare penge på.

Tip 3: Hold dig fra turist-restauranterne

Du kender formentlig stederne, som serverer en masse mad man kender, ikke har nogle specialiteter og er placeret tæt på alle hotellerne. Ofte reklamerer de med ”Pizza, Pasta og..”, og serverer ofte meget dyrt mad, som ikke smager bedre, selvom prisen er 2-3 gange så høj. En regel du kan gå efter er, at du skal min. 500 meter væk fra store turistattraktioner og store hotelområder for, at opleve faldet i prisen.

sparpenge-1Tip 4: Prut om prisen på alt

Det kommer selvfølgelig an på, hvor i verden man rejser, men man kommer ofte rigtig langt med at prutte om prisen. Dette gør sig også gældende i lande, hvor det ikke er en kulturel ting. I Asien hvor vi har rejst meget kan du ofte få en billigere pris på overnatning, hvis du tager flere samme sted. Dette gælder næsten lige meget hvor i verden, du befinder dig.

Tip 5: Bestil ikke overnatning hjemmefra

Der er selvfølgelig tilfælde hvor dette ikke er muligt, men i rigtig mange tilfælde, får du en billigere pris ved at bestille personligt. Hvis du er usikker på at rejse til et land uden bestilt overnatning, så bestil enkelte dage, og find derefter et billigere sted, når du er i landet. Ofte kan du også, hvis stedet du har bestilt falder i din smag, få det billigere udenom den online bestilling og ved at prutte om prisen. Et sødt smil har skaffet os mange besparelser på vores rejser.

Tip 6: Hold betalte og gratis oplevelser op imod hinanden

Rigtig mange steder i verden finder du folk som tager overpris, for f.eks. oplevelser, fordi turisterne gerne vil betale prisen (er er uvisse omkring overprisen). Derfor kan man med fordel, lave en liste med gratis og betalt oplevelser, og så udvælge de rette oplevelser, når man har det fulde overblik. Glem aldrig hvor billigt og nemt det er, at opleve et land på f.eks. en lejet scooter.

Og det var kun nogle af vores tips til at spare penge på rejsen – indlæg nr. to er allerede under udarbejdelse! 

/Nicolaj

2 Comments

  1. Tak for en god artikel – super gode tips 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *