Vi endte med kun at bruge 17 dage i Sri Lanka fremfor de planlagte 30 og opholdet der, endte med at adskille sig lidt fra, hvordan vi ellers har rejst rundt i Asien indtil nu. I stedet for at blive i et område i en måned, besøgte vi flere forskellige. Årsagerne hertil, var problemer med brugbart internet, begrænset spisesteder og vigtigst af alt en startende rodløshed og opbrugt rejselyst!

Selvom tiden i Sri Lanka ikke blev helt som forventet, så ser vi tilbage på vores oplevelser der med store smil på læben og en enighed om, at dette land skal opleves igen engang, for det har virkelig meget at byde på!

Srilanka-1Colombo, Tangalle, Mirissa eller Yala?

Vi nåede som skrevet at overnatte lidt forskellige steder i Sri Lanka og også bruge væsentlig længere på transport end førhen, men alligevel så vi kun en brøkdel af den store ø. Vi startede og sluttede vores tur rundt i Sri Lanka i hovedstaden Colombo, men det var desværre meget lidt tid, vi egentlig brugte i byen. Derfor har vi heller ikke noget fornuftigt at sige, end at trafikken var sindssyg!

De første fem dage tilbragte vi i Mirissa derefter tog vi videre med taxa til Tangalle, hvor vi boede i en uges tid den skønneste lille bungalow helt ned til det meget livlige og brusende hav. Begge byer var meget afslappende og de få turister der var i landet, mens vi var der, påvirkede ikke dagligdagen meget.

Efter Tangalle tog vi med tuk tuk til Yala. Eller for at være helt korrekt Yala National park og hotellet Cinnamon Wild Yala. Her brugte vi to dage i den rene luksus, inden vi igen brugte en hel dage på at komme tilbage til Colombo, først i tuk tuk og derefter tog. Det lyder måske ikke af meget transport, men i forhold til det vi har været vant til, blev det lidt af en mundfuld. Men vi nød turene og fik set rigtig meget af landet på vores vej!

Det er svært at vejlede om, hvor på Sri Lanka man skal slå sig ned. Men skulle vi en dag tilbage til landet, vil det nok blive en kombination af at se og vandre i højlandet, opleve den pulserende hovedstad, se endnu flere af de charmerende små byer langs kysten og selvfølgelig sige hej til mange flere vilde dyr.

Gode steder at overnatte

I både Mirissa og Tangalle fandt vi billige og gode steder at overnatte. Standarden var ikke høj, men vi betalte heller ikke meget for vores overnatninger. Vi bestilte vore hoteller inden, men det havde ikke været noget problem, at finde det rette på selve på destinationen, for de lå på stribe!

Vores to overnatninger på Cinnamon Wild Yala, var selvfølgelig noget helt andet både i forhold til pris og standard og der skal man ikke regne med, at kunne bestille ved ankomst. Vi var heldige at finde et rigtig godt tilbud online, hvor vi fik 60% i rabat. Det kan virkelig godt betale sig at sammenligne priserne online inden man beslutter sig. Der findes selvfølgelig også andre og langt billigere hoteller nær nationalparken, men ønsker man den fulde oplevelse af at bo blandt de vilde dyr, så er Cinnamon helt klart det hotel, man skal gå efter!

Srilanka-3Hvor finder jeg de gode spisesteder?

Det med maden synes vi var lidt af en udfordring på Sri Lanka. Vi havde læst os frem til, at der ikke var mange lokale steder at spise og derfor kunne man godt regne med lidt høje priser. For os blev problematikken egentlig mest at finde nogle steder, der havde åbent! Vi var på Sri Lanka i lavsæsonen og det kunne især mærkes på restauranterne. Vi endte med at finde to restauranter i henholdsvis Mirissa og Tangalle, som havde åbent og hvor priserne ikke var helt urimelige og så spiste vi ellers der.

På Cinnamon spiste vi virkelig godt og med deres store morgen- og aften buffet var der gode muligheder for, at smage på en masse nyt og spændende. Overordnet havde vi et godt indtryk af maden på Sri Lanka, men vi er glade for, at vi bevægede os en del rundt, for ellers var det nok hurtigt blevet temmelig kedeligt og ens formet, at spise de samme steder hele tiden.

Transport rundt på Sri Lanka

Det er ikke noget problem at komme rundt på Sri Lanka. Vi forsøgte os både med taxa, tuk tuk og tog. Hvor tog uden tvivl var den billigste løsning! Der går også en del busser imellem byerne, som skulle være meget billige, men efter at have set hvor vildt de kørte og at man nærmest skulle hoppe på i farten, valgte vi at springe dem over. Vores tuk tuk chauffør fortalte os også, at der dagligt var ulykker med dem! Man kører raskt til på Sri Lanka og ligesom mange andre steder i Asien, er en god chauffør guld værd!

Srilanka-2Husk visum

Sri Lanka er det første land her i Asien vi har besøgt, hvor vi har behøvet visum. Vi har ikke søgt visum hjemmefra og har derfor ikke rigtig sat os ind i nogle af reglerne for de individuelle lande. Visum til Sri Lanka viste sig heldigvis at være meget enkelt. Det kan gøres online og der går ikke mange timer, før man modtager den pr. mail. Visummet skal printes og så er man ellers klar til, at stige om bord på flyveren.

Her søger du visum

Rigtig god og brugbar guide

/Malene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *