Bali er øen, hvor du har mulighed for at opleve alt – og herved et sted du nemt kommer til at øge dit budget for, at få mulighed for at opleve så meget som muligt! Da vi samtidig havde familie på besøg, så endte vore rejsebudget med, at være en smule højere end tidligere. Derfor har vi valgt at opdele rejsebudgettet i to – et for digitale nomader og et for rejsende der ønsker at opleve en masse.

For det kan sagtens lade sig gøre, at leve på Bali på et lavt budget, også selvom der er tale om en af de mest besøgt destinationer i Indonesien. Bali byder på mange turister og rigtig mange oplevelser og øen er bestemt et besøg værd. Vores målsætning er ofte, at vi på de destinationer vi besøger, skal kunne leve for 200 kr. om dagen, hvilket svarer til 6.000 kroner om måneden.

budget-1Totale rejsebudget for Bali i Indonesien (digital nomade)

Dette rejsebudget er tilegnet folk som er digitale nomader, langtidsrejsende eller folk som blot ønsker at rejse på budget.

Totale leveomkostninger for 2 personer (1 dag/30 dage) = 209 DKK / 6266 kr. Dette er en smule over vores ønskede budget, men stadig rigtig tæt på, taget i betragtning af hvor dyre turistdestinationer ofte kan være. Herunder finder du hele budgettet opdelt således, du kan se hvor meget vi har brugt på mad, oplevelser etc. Det eneste som budgettet ikke indeholder, er omkostningerne til flybillet og rejseforsikring.

 • Mad & Drikke: 89 kr. pr. dag
 • Husleje: 88 kr. pr. dag
 • Fornøjelser: 16 kr. pr. dag
 • Transport: 5 kr. pr. dag
 • Diverse: 9 kr. pr. dag
 • Oplevelser: 2 kr. pr. dag

Totale rejsebudget for Bali i Indonesien (rejsende)

Skal du virkelig opleve Bali og se både vulkaner, forsøge dig med River Rafting og snorkle med klovnfisk så skal pengepungen frem. Bali er en rigtig stor ø, som bare venter på at blive udforsket – men det koster penge. Selvom der er rigtig mange gratis oplevelser på Bali, så løber transport, indgangsbilletter og meget andet altid op.

Ønsker du at udforske Balis mange hjørner, så vil følgende budget være mere realistisk at arbejde ud fra. Igen indeholder budgettet ikke flybilletter eller rejseforsikring.

Totale leveomkostninger for 2 personer (1 dag/30 dage) = 303 DKK / 9100 kr.

 • Mad & Drikke: 82 kr. pr. dag
 • Husleje: 88 kr. pr. dag
 • Fornøjelser: 18 kr. pr. dag
 • Transport: 4 kr. pr. dag
 • Diverse: 12 kr. pr. dag
 • Oplevelser: 100 kr. pr. dag

budget-3Noter tilknyttet rejsebudgettet

Grunden til at vi har kunne udforme budgettet således var, at vores ophold var opdelt. Første periode tilbragte vi som vi altid gør, hvor vi arbejdede på destinationen og overholdte vores budget. I den efterfølgende periode fik vi besøg af familien, og brugte således rigtig meget tid på at opleve Bali.

Bali er en kæmpe ø, og det tager tid at opleve hele øen. Selv med 14 dage kan du ikke opleve alle de ”store” oplevelser som Bali byder på, men du kan gøre et stort indhug i disse. Det er praktisk allerede fra starten af opholdet at få en aftale med en fast chauffør, som billigt kan køre dig rundt på øen (disse tjener ofte en provision de steder de tager dig hen, og tager således en lav betaling for selve transporten).

Både priserne for bolig, mad og drikke ligger i et nogenlunde niveau på Bali, men det er mærkbart at der er mange turister som skaber en højere pris. Men på trods af dette, kan det sagtens lade sig gøre, at finde et billigt måltid i en lille baggård – og selvfølgelig besøge en af de mange gode restauranter. Heldigvis er priserne på både mad og bolig langt billigere, end f.eks. Boracay i Filippinerne (se rejsebudget for Boracay her).

budget-2Som altid kan følgende opsætning give dig et indblik i, hvor mange penge du skal bruge på dit ophold på Bali. Og selvfølgelig, det vigtigste, hvad en pakke Oreo koster.

 • Et aftensmadsmåltid på en billig restaurant koster 20-25 kr.
 • Et aftensmadmåltid på en dyr restaurant koster 40-50 kr. og opefter
 • Maskinvask koster 9 kr./kg.
 • En vand (1,5 L) koster 5 kr.
 • En pakke Oreo koster 4-5 kr.

Vores anbefaleringer

Beslut allerede på forhånd, hvilken type rejse til Bali du er på udkig efter. Selvom det kan gøres dyrt at besøge Bali, så kan det også sagtens gøres rigtig billigt. Naturen er smuk og man kan sagtens få mange timer til at gå, med at udforske øen uden at skulle have pengepungen frem.

Da Bali er en forholdvist stor ø, kan det at finde det rette område være lidt af en udfordring. I boede boede i Sanur beach-området og var vilde med det! Der var et fint antal af indkøbsmuligheder, restauranter og vigtigst af alt, så var det ikke overrandt med turister. I Sanur havde vi nemt ved at finde et billigt og virkelig dejligt hotel – læs vores hotelguide her.

Mere omkring vores tid på Bali

/Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *